Het moment
Een uitvaart is een cruciaal moment in een drukke en vaak emotionele periode. Niet zelden bepaalt de herinnering aan de crematie- of de begrafenisplechtigheid het gevoel, waarmee de nabestaanden de eerste periode van rouw beleven. Met onze ervaren uitvaartleiders kunnen wij ervoor zorgen dat deze periode geheel naar wens van de nabestaanden verloopt.
Ongeacht uw uitvaartverzekering of kerkelijke gezindheid kunnen wij de uitvaart van een dierbare verzorgen. Zo kan rouwdrukwerk in kleur worden gedrukt, indien gewenst naar eigen ontwerp. Dit alles gebeurt in eigen beheer, zodat de familie verzekerd is van snelle service. Ook kan het nuttig zijn de keuze van de opbaring en de kist tijdig met elkaar te bespreken.
Het is belangrijk om hierover toch eens na te denken en eventueel eigen wensen kenbaar te maken. Zo kunt u ook inzicht krijgen in het kostenaspect en beslissen of bijvoorbeeld het afsluiten van een uitvaartverzekering wenselijk of noodzakelijk is en zo ja, welke verzekering het beste past.
Vanaf 01-01-2010 is de wet op de Lijkbezorging gewijzigd en mag de termijn tussen overlijden en uitvaart maximaal 6 werkdagen bedragen.
Hiervoor kan het nodig zijn dat het lichaam een lichte
balseming moet ondergaan, z.g. thanatopraxie.
Indien gewenst kunnen wij u hierover informeren.